Fej

Egész marhafejet ritkán kíván egy recept, de a testrész több alkotóelemét is hasznosíthatjuk a konyhában. A füstölt vagy főtt marhanyelv például otthon is elkészíthető különböző mártásokkal, míg a borjú nyelv akár rántva is tálalható.

De a marha pofarésze (de hívják ökörszájnak) is egyre inkább kúszik vissza a kulináris köztudatba. A lábszárhoz hasonló tulajdonságokkal bíró pofa igen szívós, rágós darab, de hosszú főzési időt igénylő pörköltekbe, levesekbe ideális. A lábszárnál omlósabb, zselatinosabb állagú, így helyette is bátran használható bármilyen recepthez, például hússalátákhoz.

A marha fej népszerűsége az utóbbi időben valamicskét nőtt, de még mindig nem túl közkedvelt marharészről van szó. Henteseknél sem könnyű beszerezni, holott több részét is sikerrel hasznosíthatjuk a konyhában. Étteremben viszont egyre több helyen találkozni a marhafej felhasználásával készült ételekkel, akár olasz, akár hagyományos magyar vendéglőkről legyen szó. Az idegenkedés legyőzésére érdemes elsőként ilyen helyen kipróbálni a marhafejből főzött ételeket.

Receptek, melyekben Fej található:


Húsismertető

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.