Halészlé Ofyr fatüzelésű grillen

írta: Billege Andras

 Nem telhet el karácsony halászlé nélkül, akkor, sem ha ez egy parázs vita kirobbantója lehet, hogy passzírozott vagy sem, tésztával vagy sem, vegyes halból vagy sem. Most elmondom, én hogyan csinálom.


Elkészítési idő: 240 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 3 db ponty
  • 4 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • ízlés szerint só
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 30 g csípős pirospaprika
  • 50 g pirospaprika

Elkészítés:

 

Begyújtom a sütőt, majd a grill roundra felteszem az öntöttvas edényt, hogy felmelegedhessen. Amikor már kellően forró, bele öntöm az olajat, bele teszem az apróra vágott hagymát, majd sózom. Amikor a hagyma üveges, hozzá adom a paprikát és a paradicsomot, a pirospaprika felét, majd 10 percig párolom, mielőtt a halat hozzá adom. Itt kerül bele néhány szelet hal, a fejek és a farok egy kis törzzsel. 2-3 órán keresztül lassan főzöm, ezután átpasszírozom, hogy tartalmas sűrű levet kapjak. Ezt engedem fel vízzel. Amikor újra felforrt hozzá adom a fűszerpaprika másik felét, sózom és bele teszem a korábban besózott halszeleteket.

5-8 percig főzöm a hallal esetleg belsőségekkel együtt, majd tálalom

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.