Gyümölcs kebab

írta: SpaTrend


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 3 db sárgabarack
  • 3 db füge
  • 2 szelet ananász
  • 2 db mandarin
  • 2 db banán
  • 2 db alma
  • 1 db citrom leve
  • 1 db narancs - leve, héja
  • 15 ml grand marnier
  • 75 g vaj
  • 110 g porcukor

Elkészítés:

  1. Készítsd elő a gyümölcsöket: a barackot vágd félbe és magozd ki, a fügének szedd le a szárát és vágd negyedekre, az ananászból falatnyi darabokat csinálj, a mandarint pucolás után elég gerezdjeire szedni, a banánból pedig nagyobb, kb. 2,5-3 cm-es darabokat vágj. Az almát hámozd meg, szedd ki a csutkáját, negyedelt el, majd a negyedeket is vágd még félbe.
  2. Az almát és a banánt locsold meg a citromlével, hogy megelőzd a gyümölcsök barnulását.
  3. Ezután készíts gyümölcsnyársakat az alapanyagokból tetszőleges sorrendben, de kezdésnek és befejezésnek keményebb darabokat válassz, például ananászt vagy almát.
  4. Ha ez kész van, jöhet az öntet. Ehhez olvaszd el a vajat egy kisebb edénybe, majd add hozzá a cukrot, a narancslikőrt, a narancslét és a narancshéjat.
  5. Kend meg (vagy locsold meg) a nyársakat a keverékkel és máris jöhet a sütés.
  6. Közepes hőfokon 5-6 perc elég a gyümölcsöknek.
  7. Sütés közben gyakran locsold a nyársakat a szósszal és időnként fordítsd is rajtuk egy picit, hogy egyenletesen barnuljanak.
  8. Még forrón tálald, meglocsolva a szósz maradékával.

Extra tippek:

  • A gyümölcsökből a kemény húsú példányok ideálisak a recepthez, a túl puha vagy túlérett darabok szétmállhatnak sütés közben.
  • Ha először lereszeled a narancs héját és csak utána facsarod ki a levét, sokkal könnyebb dolgod lesz, mintha fordítva próbálnád meg ezt a mutatványt.
  • Grand Marnier™ helyett használhatsz más narancsízű likőrt, de fehér rummal is kipróbálhatod a receptet, nem fogsz csalódni.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.