Kacsa burger Imperial gázgrillen

írta: Billege Andras

A hamburger egy igazán megosztó étel. Ha egy finom szaftos kézműves burgerre gondolunk, mindenki szájában összefut a nyál, míg ha a gyorsfagyasztott húspogácsára jut eszünkbe egy silány, gyenge minőségű ételre asszociálunk.

Hamburgert nem csak marhahúsból lehet készíteni ezért szeretném most megmutatni egy igazán szaftos kacsaburger elkészítését.

 


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db Bőrös kacsamell
  • 4 db Hamburger zsemle
  • 2 dl majonéz
  • 1 dl ketchup
  • 2 dkg kapribogyó
  • 5 dkg bébi spenót
  • 15 dkg savanyú káposzta
  • 1 db alma
  • 3 fej lilahagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 0,5 dl víz
  • 2 gramm Szódabíkarbóna

Elkészítés:

A hamburger elkészítését az előkészületekkel kezdem, mert az előkészítés hosszabb időt vesz igénybe mind maga a hamburger elkészítése.

Az Imperial gázgrill egy rácsának a helyére öntöttvas lapot teszek és felfűtöm a sütőt 250 fokra

Az első lépés a savanyú káposztasaláta elkészítése. A káposztát kinyomkodom és átvágom, hogy ne maradjanak benne hosszú szálak. Nem az ízén változtat, hanem a fogyaszthatóságán. 1 fej lilahagymát apró kockákra vágok és az almát a káposzta vastagságával megegyező csíkokra vágom. A káposzta felét a rostlapra teszem és enyhén megpirítom, majd hozzá keverem a maradék káposztához, az almához és a lilahagymához. Ízlés szerint sóval, borssal, cukorral és balzsamecettel ízesítem, majd a hűtőbe teszem, hogy az ízek össze tudjanak érni. Ezt a salátát akár előző nap is elkészíthetem.

A maradék lilahagymát és a kaliforniai paprikát csíkokra vágom sóval és egy pici cukorral elkeverem, majd amikor levet engedett kinyomkodom és a rostlapon megpirítom. Amikor elkészült egy kevés olíva olajat öntök ré, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítem.

A burger szószhoz a majonézt, a ketchupot összekeverem és hozzá adok 1 evőkanálnyit a kapribogyó levéből. 1 salott hagymát apró kockákra vágok a kapribogyóval együtt és a szószhoz keverem.

Elérkezett az ideje a húspogácsa elkészítésének. A kacsamellek bőrét átnézem és megtisztítom, majd ledarálom, borssal fűszerezem. A kacsamell zsírja nagyon laza szerkezetű ezért keverek hozzá 0,5 dl vizet és 2g szódabikarbónát, hogy ne essen szét. Sózni csak sütés közben fogom.

A hamburger zsemlét félbe vágom és lepermetezem olíva olajjal, majd a rácsra teszem, hogy megpiruljon. Közben a húst a rostlapon sütni kezdem. A kacsamellet nem kell teljesen átsütni, A rosé kacsamell igazán szaftos és ízletes. A megpirított bucit megkenem a burger szósszal, bébi spenót leveleket teszek rá. A spenótra kerül a savanyú káposztás saláta, majd a kacsa húspogácsa. A húspogácsa tetejére kerül a pirított lilahagyma és a kaliforniai paprika és lezárom a buci tetejével

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.