Pulled Pork grillezett sertésszendvics lassú tűzön

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 720 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Offset szmóker,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 kg sertéslapocka
  • 5 ek mustár
  • 1,5 dl almalé
  • 1,5 dl almaecet
  • fél ek só
  • 1 ek bors
  • 2 ek pirospaprika
  • 1 ek fokhagyma por
  • 2 ek barnacukor

Elkészítés:

  1. A száraz pácot nagyon egyszerű elkészíteni: egy edényben keverjük össze alaposan a fűszereket. Ennél a lépésnél saját ízlés szerint variálhatunk, rendkívül sok fűszert lehet kipróbálni, pár év alatt kifejleszthetjük a saját titkos pácunkat.
  2. Ezután a húst vékonyan kenjük be mustárral és dörzsöljük be mindenhol a száraz páccal.
  3. A grillünket alacsony hőre állítsuk be.
  4. Használjunk füstölő fát a sütés során.  Az egész sütés során finoman adagoljuk a füstöt, nem jó, ha a végeredmény túl van füstölve.
  5. Most jön a neheze! Próbáljuk meg ezt a 105-110 Celsius fokot tartani a sütőnkben, durván 12 órán keresztül. Ez egy egész napos munka lesz, de közben lehet néha pihenni. Körülbelül 5 óra elteltével, látnunk kell, hogy a húson képződött kéreg kezd repedezni, és a maghőmérséklet eléri a 70-74 Celsius fokot.
  6. Ekkor a húst alumínium tálcára helyezzük, és 1 dl almalevet és 1 dl alma ecetet öntünk alá. Vastag grill fóliával letakarjuk, és tovább sütjük 5-6 órán át. A hús maghőmérséklete 92 Celsius fok körül legyen, amikor levesszük a rácsról.
  7. Ha minden jól ment, akkor az alutálcában a saját nedvei keverednek a fűszerekkel és az almalével.
  8. Amiért pedig ezt az egészet pulled porknak hívják - a húst két villával könnyedén szét tudjuk tépdesni. Érdemes pihenni hagyni egy kicsit, addig is elkezdi magába szívni a fűszeres levet, amely alatta képződött. Vigyázzunk viszont, hogy pihenés közben se hűljön ki, rakjuk egy hőtartó dobozba.
  9. Most jön a legjobb rész, meg kell enni. Leggyakrabban szendvicsben szokták fogyasztani az így elkészült húsokat, ahogy a képen látjátok. Itt én egy kevés házi majonézzel kentem meg a zsemlét, erre pakoltam az értelmetlen mennyiségű húst, és végül a káposzta salátával fejeztem be.

Extra tippek:

  • A sertéshús lehet lapocka vagy tarja, lehet csontos vagy csont nélküli is, viszont mindenképpen egyben legyen, ne darabolva.
  • A grill alacsony hőfokon tartása elérhető vizes edény behelyezésével vagy több zónás tűz kialakításával. Gázsütőknél egyszerűen állítsd be a megfelelő hőfokot a grillen.
  • A sertéshez remekül illik a szilvafa füstje, érdemes ezzel vagy más gyümöcsös füstölőfával próbálkozni.

A hús belsejét mérd húshőmérővel.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.