Cukros, rumos pirítós banánnal

írta: Peitli Csilla

Amikor pár hozzávalóból kell szép és finom desszertet készíteni, próbáld ki ezt a receptet.


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 szelet vastag kenyér (2 cm)
  • 60 ml sötét rum
  • 3 ek barna cukor
  • 3 ek vaj
  • 1 csipet só
  • 4 db banán
  • 2 ek porcukor

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Keverjük össze a barna cukrot a rummal és 1 evőkanálnyi olvasztott vajjal.
  3. Ezt a keveréket kezdjük el forralni, hogy sziruppá sűrűsödjön. Majd sóval ízesítsük.
  4. A grill hőfokát mérsékeljük egy kicsit.
  5. A banánokat vágjuk hosszában ketté, kenjük le őket olvasztott vajjal és pirítsuk meg mindkét oldalukat a grillen 2-2 perc alatt.
  6. A maradék olvasztott vajjal kenjük le a kenyerek mindkét oldalát, majd szórjuk meg a porcukorral.
  7. Tegyük fel a grillre és pirítsuk meg mindkét oldalt 1-1 perc alatt.
  8. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, de ha grilljelek jelennek meg a kenyéren az nem baj.
  9. A kenyereket helyezzük egy tányérra, rakjunk mellé fejenként 1 banánt és locsoljuk meg a sziruppal az egészet. Melegebb nyári napokon fagylaltot is kínálhatunk mellé.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.