Sonkával, sajttal és almával töltött pulykamell

írta: Broil King Magyarország

Töltött pulykamell sonkával, brie sajttal és almával.


Elkészítési idő: 100 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db pulykamell
  • 120 g brie sajt
  • 2 ek alma püré
  • 1 ek friss zsálya
  • 6-8 szelet prosciutto sonka
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A pulyamell filét vágjuk fel, hogy kinyithassuk egy nagyobb szeletté, majd sózzuk meg.
  3. A sajtot vágjuk szeletekre és rejtsük a hús kis "zsebecskéibe", ahol a csontok voltak.
  4. Kenjük meg az alma pürével a húst és a sajtokat.
  5. Szórjuk meg az aprított zsályával.
  6. Végül jöhet 2-3 szelet sonka, szépen elosztva, egyfajta lezáró rétegként.
  7. A pulyamellet hajtsuk félbe, vagy tekerjük fel, de ez utóbbi esetben figyeljünk, hogy a húsok a bőr alatt találkozzanak.
  8. A maradék sonkával tekerjük be a pulykát.
  9. Tegyük fel a grillre sülni 10 percre.
  10. Ezután vegyük lejjebb a külső égőfejek hőfokát alacsony fokozatra, a középsőt pedig kapcsoljuk le.
  11. A húst tegyük középre, a felső rácsra és zárt tető alatt süssük 1 órát. Félidőben megfordítva.
  12. Ezután tegyük lejjebb a húst és süssük készre, amíg a sonka is ropogósra sül.
  13. Szeletelés előtt pihentessük legalább 10-15 percig.
  14. Kínáljuk krumplival vagy rizzsel és áfonya lekvárral.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.