Francia pirítós grillezve

írta: Kamado Joe Magyarország

Az amerikaiak kedvenc mogyoróvajas szendvicse francia pirítósként igazi különlegesség, ami egy tökéletes reggeli vagy desszert a grillparti után!


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 szelet toast kenyér
  • 3 ek málna lekvár
  • 3 ek mogyoróvaj
  • 2 ek mézes pirított mogyoró
  • 3 db tojás
  • 2 ek vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek porcukor

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes-magas hőfokra. Majd tegyünk fel egy öntöttvas serpenyőt melegedni!
  2. A két szelet kenyeret kenjünk meg mogyoróvajjal, kettőt pedig a lekvárral.
  3. A mézes mogyorót egy aprítóban kissé törjük össze és szórjunk egy keveset a mogyorókrémre belőle, majd állítsuk össze a 2 mogyoróvajas-lekváros szendvicset.
  4. A tojásokat verjük fel a tejszínnel és a cukor felével.
  5. Ebbe a tojásos keverékbe mártsuk bele a szendvicseket, hogy jól megszívják magukat.
  6. A forró öntöttvas serpenyőbe dobjuk bele a vajat, és amikor elolvadt, süssük meg a szendvicseket a serpenyőben.
  7. Oldalanként 2 perc alatt pirítsuk rá a tojásos/tejszínes kérget a kenyérre, ami belül még puha és édes marad.
  8. Amikor szépen megsült a kenyér, akkor vegyük le a grillről.
  9. Vágjuk a szendvicseket átlósan félbe és szórjuk meg a maradék mogyoróval és a porcukorral. Ízlés szerint friss gyümölcsöket is adhatunk hozzá!
 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.