Pork belly burnt ends Masterbuilt grillben.

írta: Billege Andras

 

Egy nagyon érdekes és izgalmas BBQ fogás, amit császárból készítek. Egyszerre szaftos, omlós, sós és mégis valami hihetetlenül édes. Ha vicces akarok lenni, sertés gumicukor.


Elkészítési idő: 330 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertés császár
  • 100 g JD's spicy coffee rub
  • 1 dl Peter Zeitler Hot&Spice BBQ szósz
  • 3 evőkanál méz
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl almalé

Elkészítés:

 

A grillt 130 fokra felmelegítem és a hamu tatójába teszem a füstölőfát, amit a lepotyogó izzó széndarabok szépen be fognak gyújtani és így tökéletesen füstölődni fog az étel.

A császárt 3*3 cm nagyságú darabokra vágom, egy tálban minimális (fél evőkanál) olajjal összekeverem, majd a rubbal befűszerezem, és azonnal mehet is a rácsra 2-3 órára. Amikor az első sütési időszak letelt, a húst tepsibe teszem, újra befűszerezem a rubbal, BBQ szószt és vajat teszek mellé. Az egészet alaposan elkeverem a mézzel és minimális almalével, majd fóliával letakarom és visszateszem a grillbe további 2-2,5 órára.

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.