Gorgonzolás kenyérlángos fügével

írta: Peitli Csilla

Karakteres ízek harcolnak a figyelmünkért ebben a kenyérlángosban, ami hol édes, hol sós,, hol roppanós, hol puha, de mindig nagyon finom!


Elkészítési idő: előkészítés + 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 400 g liszt
  • 2 kk instant élesztő
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kk só
  • 160 ml langyos víz
  • 120 ml lnagyos tej
  • 150 g Gorgonzola sajt
  • 4 db füge
  • 4 db lilahagyma
  • 1 kk kakukkfű
  • 20 g vaj
  • 1,5 kk balzsamecet
  • 1 kk cukor

Elkészítés:

  1. A liszt harmadát keverjük össze a sóval és a cukorral. Majd a közepébe készítsünk egy kis lukat, amibe tegyük bele az élesztőt. Erre öntsük rá a meleg vizet és tejet, valamint az olajat és kezdhetjük is a tészta összeállítását.
  2. Amikor már nagyjából egyneművé vált a tészta, fokozatosan adjuk hozzá a maradék lisztet és dolgozzuk el, amíg egy rugalmas, nem túl kemény tésztát kapunk (ha marad liszt, az nem baj).
  3. Gyúrjuk 5 percig a tésztát, majd tegyük félre letakarva 1 órát keleszteni.
  4. Amíg kel a tészta, készítsük el a karamellizált hagymát. Ehhez vágjuk félbe, majd karikázzuk fel a hagymákat.
  5. Egy serpenyőbe melegítsük fel a vajat (adjunk hozzá egy kevés olívaolajat), és ezen kezdjük el sütni a hagymákat.
  6. Szórjuk meg a kakukkfűvel, egy csipet sóval és 20-30 perc alatt karamelizáljuk meg.
  7. Amikor már majdnem elkészült, adjuk hozzá a balzsamecetet és tegyük félre kihűlni.
  8. Melegítsük elő a grillt 200 fokra és tegyük be a pizzakövet is, ha van.
  9. Amikor a tészta duplájára kelt, gyúrjuk át, nyújtsuk ki és osszuk 6-8 egyforma részre. Hagyjuk pihenni újabb 15 percig őket.
  10. Végül lapítsuk ki a kenyérlángosokat fél centi vastagra, szórjuk meg a tetejüket a hagymával, a sajttal és a cikkekre vágott fügével.
  11. Süssük őket 6-10 perc alatt készre zárt tető alatt!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.