Terítsünk a teraszon! Konyha és étkező a szabadban

Elég csupán néhány alkalommal megtapasztalni a kültéri ételkészítés előnyeit, aztán a finomságok elfogyasztása utáni elégedettséget és máris kialakul a függőség. Ha egyszer rákaptunk a grillezésre, többé be sem akarunk menni. Legyen zimankó vagy forróság, a teraszunk lesz a konyhánk, az étkezőnk és persze a sziesztánk legjobb helye is.


A szabadban, vagy félig fedett, jól szellőző helyen sütögetni nem újkeletű találmány, de néhány markánsabb illatú étel elkészítésével jobb is, ha kivonulunk a szabad ég alá. A nyársas, roston sütögetős módszereket egyre inkább felváltják a modern grill készülékek, melyekkel már nem csak sütni, hanem akár főzni is lehet, így többféle elkészíthető étellel vonulhatunk a kertbe, teraszra. Sőt, akár a hétvégi menüt, vagy egy nagyobb vendégség esetén a komplett étel kínálatot elkészíthetjük odakint. Ahhoz azonban, hogy az ételek valóban ízletesek legyenek nem csupán minőségi alapanyagokra, hanem a legjobb grill készülékekre lesz szükségünk. És ezzel megérkeztünk a lényeghez: kültéri konyhánk lelke a grill.

A Broil King grillek a tengerentúlon készülnek, ahol több évtizedes hagyománya van a szabadtéri sütésnek, főzésnek - a kanadai otthonokban leggyakrabban ez a márka látható, nem véletlenül. A Broil King számtalan remek tulajdonsága mellett az egyik legnyomósabb érv, hogy kényelmesebb és hatékonyabb ezzel ételt készíteni, mint más, korábban használt készülékkel.

Az előnyök között említésre méltók a built in, azaz beépíthető faszenes és gázzal működő készülékek, melyekkel egyszerűen alakíthatjuk ki és testre szabhatjuk a grillezésre szánt területet. Beépített gázrácsok, BBQ szmókerek, tárolószekrények és különféle kiegészítők választékából állíthatjuk össze a grill szigetet, mely a kültéri konyha középpontja lesz. A beépített grillfejek nagyszerű főzési teljesítményt biztosítanak.

A Kamado Chef, Kamado Joe grilleket ugyancsak beépíthetjük, ezáltal kültéri konyhánk valóban sokoldalúan üzemel majd.

Ha nem szeretnénk beépíteni a grillt vagy erre nincs mód, akkor a készülékek saját kabinetjükben is helyet kaphatnak. Azzal számoljunk, hogy akár beépített, akár szabadon álló, kabinetbe helyezett grillezőt választunk, ezeknek is lesz bizonyos helyigényük. Tehát ugyanúgy, mint a beltéri konyhánál, gondoskodnunk kell az előkészítéshez szükséges területről, hacsak nem szeretnénk a lakás konyhája és a terasz között kilométereket gyalogolni. A készüléknek - túl azon, hogy el kell férnie - könnyen hozzáférhetőnek és biztonsággal megközelíthetőnek kell lennie. A tálaláshoz ugyancsak helyre lesz szükség és a nélkülözhetetlen eszközök tárolására is gondoljunk. Tehát mielőtt belevágunk a készülék megvásárlásába, tervezzük meg, hogy hol és hogyan helyezzük majd el. Gondoljuk végig, hogy gázzal vagy faszénnel üzemeltetjük-e. A gázzal működő készülékek palackját szintén el kell helyeznünk, lehetőleg védett helyre.

A közös pizza készítés élményét kínálja az Alfa Forni pizza sütő kemencéje, mely akár egy kisebb teraszon vagy tágasabb erkélyen is elhelyezhető. Ez a nagy teljesítményű, fatüzelésű kemence mindössze másfél perc alatt süt készre négy pizzát, de akár négy kiló kenyeret is elkészít. Így a grillen sült, szaftos húsok mellé finom és friss kenyér is kínálható.

Az OFYR tűzrakó valóságos műalkotás, nem csupán egy szabadban használatos termék, hanem komplett kültéri koncepció. Megalkotásánál az volt a cél, hogy új perspektívát mutasson a szabadtéri ételkészítésre és szórakozásra. Egyszerre multifunkcionális és multikulturális: paella ugyanúgy készülhet rajta, mint forralt bor, roston sült csirke vagy steak. Profi szakácsok és lelkes amatőrök egyaránt szívesen használják.

Robosztus és minimalista megjelenésével az OFYR bármilyen környezetben, mindenféle stílusú teraszon, kertben jól elhelyezhető. Anyaga Corten acél, bármilyen időjárási körülmények között, mindenféle éghajlaton tökéletesen helytáll. Ez a különleges grillsütő nem csupán a kerti sütögetések alkalmával kerül a figyelem fókuszába, modern installációként a külső tereink dísze is lehet.

Használata pofonegyszerű! Moduláris kialakítású, három részből áll, ezért könnyen áthelyezhető, tisztítása egyszerű, karbantartást nem igényel. Az ételmaradék és a felesleges zsiradék a tűzbe kerül. A sütés, főzés befejeztével nincs más dolgunk, mint egy nedves ruhával letörölni a sütőlapot, majd legközelebb minden további nélkül ugyanígy indulhat a sütés.

Azt is gondoljuk végig, hogy hol tudjuk a legkényelmesebben elfogyasztani a finomságokat. Legjobb, ha minden egy helyre kerül: a grill készülék közelében történhet az előkészítés, melyben akár a vendégek, családtagok is aktívan részt vehetnek, aztán végigkövethetik. ahogy az ételek sülnek, főnek, élvezhetik az illatokat. Végül pedig a közelben érdemes tálalni, hiszen ennyi illat és ingerlő látvány után már mindenki erre a pillanatra vár.

Ha időről-időre fogadunk népesebb vendégsereget, gondoskodjunk egy tágas és kényelmes étkező szettről. Stílusban és színvilágban érdemes otthonunk belső tereihez  igazítani a kültéri bútorokat, de figyeljünk arra is, hogy ha szükséges, a tárolást is egyszerűen meg tudjuk oldani. Kisebb helyen praktikus, ha például a székek rakásolhatók, az asztal könnyen mozdítható, esetleg bővíthető. Egy tágas teraszon azonban ne fogjuk vissza magunkat! Válasszunk a rattan jellegű szettek, vagy kényelmes, vízálló textillel készült étkező karosszékek közül.

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.