Csípős, édes paprika mártogatós

írta: Broil King Magyarország

Ez a házi készítésű, ízletes paprika krém tökéletes szendvicsekbe, tortillákhoz.


Elkészítési idő: 130 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db édes, piros paprika
  • 2 db jalapeno paprika
  • 2 db fokhagyma
  • 1 db shalottahagyma
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 ek citromlé
  • 1 kk méz
  • 2 ek friss petrezselyem
  • 65 ml olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt alacsony hőfokra.
  2. Tegyünk két marék füstölőfát a faszénre.
  3. A paprikákat és a fokhagymákat kenjük le olajjal és tegyük fel őket a grillre 1-2 órára.
  4. Amikor a jalapeno és a fokhagyma szépen megpuhult és megfüstölődött, azokat szedjük le, a piros paprika pedig maradjon még, és nyissuk rá a szellőzőnyílásokat, hogy a benti hőfok megszaladjon és szépen megpiruljon a paprika. Amikor a kicsit megfeketedik a paprika héja, akkor jól csináltuk.
  5. Vegyük ki a fekete héjú paprikát, hagyjuk kicsit hűlni, majd pucoljuk meg.
  6. Közben 1 kiskanál olívaolajon pirítsuk meg az apóra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a köményt.
  7. Ezután tegyünk minden hozzávalót egy aprítóba és pürésítsük simára a paprika krémet.
  8. Végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.