Wellington-bélszín Kamado Chef kerámia grillen

írta: Billege Andras

 

A Wellington bélszín egy klasszikus, elegáns fogás, ami a grillen elkészítve bármilyen kerti parti csúcspontja lehet. Az elkészítése több lépcsős folyamat, de megéri a ráfordított időt.

 

 

 


Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 1 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 70 dkg Vesepecsenye, bélszín
  • 1 kg gomba
  • 12 szelet prosciutto sonka
  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint kakukkfű

Elkészítés:

 

A grillt 200 fokra felfűtöm direkt sütéshez. A vesepecsenyét lehártyázom, sóval és borssal fűszerezem, majd a grillen minden oldalát körbe sütöm, amíg kérget nem kap. Amikor leveszem még forrón átkenem mustárral, majd hagyom hűlni. Amíg a hús hűl, lereszelem a gombát és addig párolom, amíg a nedvesség tartalmat elveszíti. Sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezem.

Egy folpackra terítem egymást kissé fedve a sonka szeleteket, majd egyenletesen elsimítom rajta a gombapépet. A gombára fektetem a húst és a fólia segítségével feltekerem. Ezután szorosra csavarom a fóliát és a hűtőbe teszem, hogy a formáját szépen megtartsa. Szintén folpackon a leveles tésztát kinyújtom és ráhelyezem a kicsomagolt tekercst. Ismét a fólia segítségével beburkolom a tésztával. Lekenem felvert tojással.

A kamadoban indirekt sütéssel pizzakövön 200 fokon 30 percig sütöm. sütés után 5-6 percet pihentetem és szeletelem

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.