Gyors quesadilla salsával

írta: SpaTrend


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db tortilla
  • 1 evőkanál Olívaolaj
  • 120 ml salsa szósz
  • 1 szál újhagyma
  • 1 darab jalapeno paprika
  • 450 gramm Cheddar sajt

Elkészítés:

  1. Kapcsold be a grillt, és tartsd alacsonyan a hőmérsékletét.
  2. Gyorsan keverd össze a salsa szószt az apróra vágott hagymával és a kisebb darabokra vágott jalapeño paprikával.
  3. Ha ez kész, a tortilla lapok egyik oldalát enyhén olajozd meg. Ez az olajos rész került majd a grillre.
  4. Ezután két lapot vegyél magad elé, és a nem olajozott felükre oszd szét a salsát, majd szórd meg jó alaposan a reszelt sajttal.
  5. Végül tedd rájuk a másik két tortilla lapot, olajos résszel kifelé. Így két kör alakú szendvicset kapsz.
  6. Ezt a két szendvicset óvatosan tedd rá a rácsra és süsd mindkét oldalát 3 percig.
  7. Ha elkészült, és szépen megbarnult a tortilla, pihentesd 1 percig egy deszkán, hogy könnyebb legyen majd szeletelni. Végül pizzavágóval vagy egy éles késsel vágd cikkelyekre a tortillaszendvicset. 

Extra tippek: 

  • A salsa csípősségét a jalapeño paprika hozzáadásával vagy kihagyásával szabályozhatod. Ha szeretitek az erőset, akkor két paprika is mehet a salsába.
  • Ha sikerült eredeti, kukoricaliszttel készült tortillát beszerezni, akkor a recept gluténérzékeny vendégeknek is felszolgálható. A legtöbb forgalomban kapható tortilla azonban búzaliszt hozzáadásával készül.
  • A sajtos quesadilla a legegyszerűbb változat, amit feldobhatsz egyéb hozzávalókkal is. Ez a mexikói szendvicsféle nagyon könnyen variálható az otthoni alapanyagok függvényében. Gazdagíthatod felvágottal, előre lesütött csirkedarabokkal vagy zöldségekkel.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.