Mézes-citromos csirkeszárny

írta: Kamado Joe Magyarország

Két fűszerkeverékből készíthetsz egy komplex ízű, zamatos előételt.


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 12 db csirkeszárny
  • 1 ek mézes bbq fűszerkeverék
  • 2 ek citromos, borsos fűszerkeverék

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 150°C-ra, majd mozgassuk a faszenet a grill hátuljába.
  2. A félhold alakú kiegészítővel készítsünk két zónás grillezésre alkalmas területet.
  3. A fűszerkeverékeket keverjük össze és alaposan fűszerezzük meg velük a szárnyakat.
  4. Tegyük fel őket a rácsra lefelé fordítva, közvetlenül a hőforrás fölé és süssük 15 percig. 
  5. Figyeljük, hogy egyenletesen piruljanak a szárnyak és ne égjenek meg. 15 perc után mozgassuk meg őket és aminek még pirulnia kell, azt tegyük melegebb helyre. Süssük zárt tető alatt további 15 percig a szárnyakat.
  6. Amikor már szépen megpirultak, tegyük át őket a hűvösebb részre és süssük készre 10 perc alatt a fűszeres szárnyakat.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.