Édes-sós gyümölcsös pizza a grillről

írta: Peitli Csilla

Az édes és a sós ízek tökéletes harmóniája a közkedvelt pizza formával egyesül. Ha gyorsan kell különlegeset alkotni, próbálja ki ezt a receptet.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db naan kenyér
  • 3 szelet sárgadinnye
  • 3 szelet mézdinnye
  • 200 g ricotta
  • 2 ek méz
  • 8 szelet prosciutto sonka
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 g só
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. A naan kenyeret (pizza alapot is használhatunk) és a dinnye szeletek széleit kenjük meg olajjal.
  2. A magas hőfokra előmelegített grillen 5 perc alatt pirítsuk meg a kenyeret és a dinnyét is, egyszeri fordítással.
  3. Tegyük félre a kenyereket, és vágjuk falatnyi darabokra a dinnyéket.
  4. Egy kis tálkában keverjük össze a ricottát, a mézet és a sót.
  5. Szórjuk meg a két naan kenyeret a ricottás keverékkel, majd osszuk el közöttük a dinnyéket és a sonkát.
  6. Locsoljuk le egy kevés balzsam ecettel és ízlés szerint még mehet rá só vagy bors. Azonnal tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.