Grillezett őszibarack vaníliás tejszínhabbal

írta: SpaTrend


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 6 db őszibarack
  • 240 ml Habtejszín
  • 30 g Cukor (fele barna, fele fehér)
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 1 evőkanál Olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A megmosott és megszárított barackokat vágd félbe és enyhén olajozd meg egy ecsettel a fél barackok felületét.
  3. A barackokat a húsos részükkel lefelé helyezd fel a grillre és süsd őket addig, amíg meg nem jelennek a grillcsíkok a gyümölcsön.
  4. Ekkor fordítsd meg a fél barackokat, szórd meg a tetejüket a barna cukorral és süsd őket újabb pár percig.
  5. Közben a habtejszínt a sima cukorral és a vaníliás cukorral verd keményre.
  6. A grillről levett barackokat hagyd egy picit hűlni mielőtt ráteszed a keményre vert tejszínhabot, mert a hőtől a hab folyóssá válik. 
 

Extra tippek: 

  • Tejszínhab helyett (vagy mellett) akár vanília fagyival is tálalhatod a barackokat.
  • A barna cukrot lecserélheted mézre is, a sima cukrot pedig por állagú édesítőre.
  • A bourbon vaníliás cukor helyett használhatsz sima vaníliát és mellé valamilyen szeszt vagy bourbon aromát.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.