Fokhagymával pirított tintahal

írta: Peitli Csilla

A tintahal nem egy szokványos alapanyag, pedig gyorsan lehet belőle finom fő- vagy előételt készíteni.


Elkészítési idő: pihentetés + 10 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 700 g tintahal
  • 80 ml olívaolaj
  • 2 db citrom
  • 1 db chili
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek friss petrezselyem
  • 3 marék zöldsaláta mix
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. A tintahalat vágjuk fel 3-4 cm-es darabokra.
  2. Egy citrom héját, az olívaolajat, a chilit és a fokhagymát tegyük aprítóba és jól dolgozzuk össze egy ízletes páccá.
  3. A pácot öntsük egy fedeles tálba vagy zárható zacskóba és adjuk hozzá a tintahalakat. Pihentessük az egészet 2 órát, hogy összeérjenek az ízek.
  4. A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
  5. A pácból vegyük ki a tintahalat, sózzuk ízlésünk szerint és mehetnek is fel a grillre.
  6. Figyeljünk nagyon, mert tényleg hamar elkészül, oldalanként 2 perc elég is, hogy finoman megperzselődjön a tintahal külseje.
  7. Az elkészült tintahalakat tegyük a saláta ágyra, amit locsoljunk meg egy citrom levével, szórjuk meg aprított petrezselyemmel és a maradék cikkekre vágott citrommal dekoráljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.