Banános amerikai palacsinta

írta: Billege Andras

Az amerikai reggelik elengedhetetlen része a palacsinta, melyet fogyasztanak sósan, édesen vagy egyszerre a kettőt. Én most egy kifejezetten édes verziót osztok meg veletek. A gyümölcs és a szirup szabadon variálható, és az édes juharszirupos verzióhoz, nagyon illik a sült bacon


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 190 gramm liszt
  • 1 db tojás
  • 295 ml tejföl
  • 45 g vaj - olvasztott
  • 10 g cukor
  • 10 g sütőpor
  • 6 g só
  • 50 g vaj
  • 1 db banán
  • juharszirup
  • csoki szirup

Elkészítés:

Először a száraz hozzávalókat keverem el egy tálban, majd a közepébe  mélyedést csinálok. Ebbe a mélyedésbe ütöm bele az egész tojást, ide  öntöm a tejet és az olvasztott vajat is. 

Alaposan elkeverem, hogy ne maradjanak benne csomók. Nagyon sűrű masszát kapok, amiből kb 1 merőkanályi felel meg egy palacsintának.

A gázgrillbe, behelyezek egy öntöttvas lapot, amit alaposan felmelegítek, majd a hőmérsékletet kb 180 fokra állítom. Amikor a vaslap is kellőképpen felmelegedet, egy merőkanálnyi tésztát teszek a lapra. Ha a tészta kellőképpen sűrű volt, ez az adag kb 10-12 cm átmérőjű körré terül szét.

Ezen a hőmérsékleten 3-4 perc sütés után, az alja aranybarna színt kap, a tetején buborékok látszanak és szinte teljesen megszilárdul. A sütőpor hatására sütés közben szépen meg is nőnek a palacsinták. Egy széles spatula segítségével könnyen meg tudom fordítani, hogy a másik oldala is aranybarna színt kapjonj. Itt már csak 1-2 perc sütésre van szükség.

Tálalásnál 2 palacsintával számolok adagonként. A két palacsinta közé teszek egy vékony szeletke vajat és néhény karika banánt. A tetejére ismét egy darabka vajat és banán karikákat teszek és ízlés szerint csoki sziruppal vagy juharsziruppal locsolom meg.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.