Mártás nyársonsültekhez

írta: SpaTrend


Elkészítési idő: 10 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 50 g pecsenyelé vagy zsír
  • 60 g liszt
  • 4,5 dl csirke alaplé

Elkészítés:

  1. A mártás ízgazdagságának egyik alapfeltétele, hogy a nyárson sült húsból csöpögő zsírt összegyűjtsd, és azt használd fel a készítéshez. Így lesz igazán élvezetes és ízekkel teli a mártásod.
  2. Ha ez megvan, akkor kezdd el melegíteni az edénybe tett zsírt.
  3. Mielőtt még túlmelegedne, mehet is bele a liszt, amit jól keverj el benne.
  4. Amint elkezd bugyogni a keverék, főzd még 1-2 percig sűrű keverés mellett, hogy biztos eltűnjön minden lisztes íz.
  5. Ezután jöhet bele az előre melegített alaplé. Keverés mellett forrald fel a mártást, és már veheted is le a tűzről, hogy feltálalhasd a húst mellé.

Extra tippek:

  • A sima liszt helyett használhatsz rizslisztet, ami nemcsak egészségesebb, de sokkal kezelhetőbb is. Mivel egyáltalán nem csomósodik, egyszerűbb vele a sűrítés. Ráadásul ebben az esetben gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
  • Az alaplé természetét a húsnak megfelelően variáld. Marhához például jöhet a marhahús-alaplé, nem kell a csirkéhez ragaszkodni.
  • A mártás sűrűségét könnyen szabályozhatod csirke-alaplé vagy víz hozzáadásával. Ha túl sűrűnek találod, tegyél még hozzá pár kanál lét, amíg megfelelőnek nem ítéled a mártás állagát.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.