Hozzávalók:
- 1 db egész oldalas
 - 10 dkg Ruccola-madárbegy saláta
 - 1 adag RUB
 - 0,5 dl olíva olaj
 - 1 db citrom
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 0,5 dl fehérbor ecet
 - 2 ek virágméz
 
Elkészítés:
Első lépésként a Kamadó grillünket előkészítjük, az alsó részét a tűztér fölött kerámia lappal elválasztjuk részlegesen. Egy edényben vizet teszünk rá.
A faszenünkre boroshordó darbot dobunk (lehet venni készen is), a looftlighterrel beizzítjuk, s beállítunk egy 80-90 c fokot. Előkészítjük a szobahőmérsékletű oldalasunkat, majd formázzuk. (a vágási technikát mindenki szabadon válaszza ki) Lehúzzuk a hártyát róla, és bedörzsöljül RUB-bal, majd mehet is a rácsra. Én a klasszikus 3-2-1 sütést választottam, amikor elkészült a húsom, pihentettem.
A citrusos dresszinghez: a kicsavart citrom levéhez hozzáadtam a felsorolt alapanyagokat és összekevertem, kihűtöttem, amit majd a salátára locsolva tálaLok.
A tálalás a vendégektől függ, de mi a társaságunkban egészben hagyjuk tálaláskor az oldalast és mindenki magának "téphet" egy-egy darabot .
Jó étvágyat!
