Vegetáriánus yakitori gombából

írta: Peitli Csilla

Az ízes, szaftos és füstös yakitori vegetáriánus változata gombából készül, ami ízre és állagra is meghódítja majd a húsimádókat is.


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db ördögszekérgomba
  • 1 db mogyoróhagyma
  • 80 ml mirin
  • 80 ml szaké
  • 80 ml szójaszósz
  • 65 g cukor
  • 1 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A mirint, a szakét, a szójaszószt és a cukrot tegyük egy lábasba és kezdjük el összeforralni a grillen.
  3. Amikor elkezd forrni, tegyük hűvösebb részre, és épphogy gyöngyözve redukáljuk vissza 10-12 perc alatt.
  4. Közben a gombákat vágjuk hosszában félbe, majd azt még aprítsuk falatnyi darabokra.
  5. Az hagymát tegyük jeges vízbe 10 percre, hogy jó ropogós legyen, majd szűrjük le és karikázzuk fel.
  6. A gomba falatokat húzzuk nyársakra.
  7. Kenjük le őket olajjal és egy pici sóval is megszórhatjuk.
  8. Mehetnek fel a grillre a nyársak. Oldalanként 1 perc alatt pirítsuk le, majd jöhet a korábban elkészített pác.
  9. Ezzel bőségesen kenjük le a gombákat mindenhol, és süssük, forgassuk, kenjük le újból a következő 2-3 percben.
  10. Amikor szépen rásül a szósz, és a gomba is megpuhul, vegyük le a grillről és a felkarikázott hagymával megszórva tálaljuk.
  11. Italozós estékhez ideális falatkák, sós, édes, füstös ízükkel!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.