Grillezett bruschetta gazdagon

írta: Peitli Csilla

Ízletes előétel a nyár frissítő harmóniájával.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 3 db paradicsom
  • 1 db shallot hagma
  • 1 ek friss bazsalikom
  • 100 ml balzsamecet
  • 5 ek olívaolaj
  • 16 szelet bagett
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint parmezán sajt
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. Egy kis szószos edényben forraljuk fel a balzsamecetet és főzzük addig, amíg leredukálódik 3 evőkanálnyi mennyiségre. Ez körülbelül 8 perc.
  2. A hagymákat és a paradicsomot vágjuk fel apróra, keverjük el az ugyancsak felaprított bazsalikommal és 2 evőkanál olívaolajjal. Fedjük le és pihentessük a hűtőben tálalásig.
  3. A kenyérszeleteket kenjük le a maradék olívaolajjal mindkét oldalukon.
  4. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  5. Amikor a grill felmelegedett pirítsuk meg a kenyereket mindkét oldalunk, míg aranybarnák nem lesznek.
  6. A grillről levett kenyerekre halmozzunk a paradicsomos keverékből, locsoljuk meg a balzsamecetes mázzal és sózzuk meg. Aki szereti, tegyen rá parmezán sajtot is.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.