Citromos gomba fokhagymával

írta: Peitli Csilla

Egyszerű gombás köret, amiben jól érvényesül a fokhagyma és a citrom is.


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 500 g barna csiperke
  • 30 ml citromlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek friss petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A fokhagymákat aprítsuk fel és keverjük össze a citromlével, az olajjal, a borssal és az aprított petrezselyemmel.
  3. Ebbe a pácba forgassuk bele a megtisztított (félbevágott vagy tönkjétől megszabadított) gombát.
  4. Egy grillkosárban vagy nyársra húzva tegyük fel a gombákat a grillre.
  5. Időnként mozgatva, hogy mindenhol szépen átsülhessenek, grillezzük őket 10 percig.
  6. A maradék páccal meglocsolva azonnal tálalhatjuk önmagába előételnek vagy hús mellé köretnek.

+ 1. Ha lehet használjunk kisebb és nagyjából egyforma méretű gombákat!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.