Thai vörös curry főzőbanánnal

írta: Billege Andras

A thai curry nagyon más mint az indiai curryk, hiszen az alap fűszerezés is nagyon eltér. Akár fogyaszthatjuk magában mint húsmentes fogás, de egy steak mellé is remek köret.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 dl Mogyoró olaj
  • 2 db Főzőbanán
  • 2 db Vöröshahyma
  • 1 db Padlizsán
  • 1 doboz shimeji gomba
  • 100 g Szárított mangó
  • 0.5 dl halszósz
  • 400 ml kókusztej
  • 1 db Lime leve
  • 0.5 csokor Friss koriander

Elkészítés:

A KEG-et begyújtottam és a párolóbetét nélkül direkt grillezésre felszerelve felfűtöttem 250 fokra. A mogyoró olajon a curry pasztát lepirítottam, majd hozzá adtam a negyedekre vágott vöröshagymát és néhány percig pirítottam. Ezután hozzá adtam a kockára vágott padlizsánt és a karikára vágott főzőbanánt. 5 perc pirítás után felöntöttem a halszósszal és a kókusztejjel. Addig főztem míg a banán megpuhult. Ekkor a raguba kevertem a gombát és a szárított mangót, majd ráfacsartam a lime levét és bele kevertem az apróra vágott koriandert és tálaltam.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.