Grillezett joghurtos csirkenyársak citromlével
írta: Vezse Roland
A csirkeszárnyak elkészítésének számtalan módját ismerjük. Most megmutatunk egyet, ami feledhetetlen lesz, mindemellett rém egyszerű.
Hozzávalók:
- 700 g csirkemell vagy comb filé
- 120 ml joghurt
- 6 gerezd fokhagyma
- fél kk kömény
- 1 kk koriander
- 1 kk füstölt paprika
- fél kk cayenne bors
- 1 db citrom leve és héja
- 2 ek olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- fél kk fahéj
Elkészítés:
- A csirkét vágjuk fel egyforma, falatnyi darabokra.
- A többi hozzávalóból (kivéve a citrom levét) készítsük egy sűrűbb pácot.
- Ebbe a pácba forgassuk bele a csirkét, alaposan keverjük el, majd pihentessük a hűtőbe a sütésig.
- A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
- Sütés előtt a csirkét vegyük ki a hűtőből és szúrjuk fel őket nyársra úgy, hogy még érjenek egymáshoz, de ne legyenek nagyon szorosan. (Ha fa nyársat használunk, azt áztassuk be a sütés előtt langyos vízbe.)
- A nyársakat süssük 3-4 percig, majd fordítsunk rajta egyet és süssük újra ennyi ideig. Amikor minden oldala megpirult egyenletesen, tálalhatjuk is.
- Kínálás előtt locsoljuk le a húsnyársakat a citromlével.