Grillezett kofta pulykából

írta: Peitli Csilla

Nem zsíros, de ízekben rendkívül gazdag darált húsos főétel a grillezett húsok szerelmeseinek.


Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg darált pulykacomb
  • 1 db vöröshagyma
  • fél marék friss petrezselyem
  • 2 ek friss menta
  • 1 kk pirospaprika
  • fél kk őrölt kömény
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 1 kk só
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. Egy tálban keverjük össze a darált húst az apróra vágott hagymával, a zsemlemorzsával és a fűszerekkel.
  3. Amikor jól eldolgoztuk a darált húst, vegyünk ki egy maréknyit a masszából és nyomkodjuk rá egy nyársra. (Ha bambusz nyársat használunk, áztassuk be őket 20 perce meleg vízbe.)
  4. A nyársakat tegyük fel a grillre és vegyük lejjebb a hőfokot, közepesre.
  5. Süssük a húsok 15-20 percig, 8 percenként megforgatva őket, hogy egyenletesen átsüljenek.
  6. Amikor megsültek, vegyük le őket és friss zöldségekkel, joghurtos öntettel kínáljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.