Csirkeburger thai fűszerezéssel

írta: Peitli Csilla

Fűszeres ízek és izgalmas karakter jellemzi ezt a könnyű burgert, ami kerti partik sztárja lehet.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 500 g darált csirkehús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél marék friss koriander
  • 1 db hagyma
  • fél kk só
  • fél kk fekete bors
  • 1 kk erős paprika
  • 2 ek halszósz
  • 2 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A hagymát és a fokhagymát vágjuk egészen apróra és adjuk a darált húshoz.
  3. Jöhet hozzá az apróra vágott koriander, az erős paprika (ebből használhatsz többet is, ha szereted a csípőset), a halszósz és a só, bors.
  4. Dolgozzuk össze az egészet kézzel és készítsünk belőlük 4-5 húspogácsát.
  5. Az olajjal kenjük le a rácsokat és a húspogácsák mindkét oldalát is, majd tegyük fel őket sülni.
  6. Süssük 8 percig az egyik, majd fordítás után 5 percig a másik oldalon, hogy kellően átsüljön, de szaftos is maradjon.
  7. A burger összeállításához használhatunk megszokott szószokat, de kísérletezhetünk édes-chilivel is.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.