Reggeli burger kolbászhúsból

írta: Peitli Csilla

Amikor van időd és kedved egy grillezéssel kezdeni a napot, akkor ez a recept tökéletes egy laktató reggelihez.


Elkészítési idő: pihentetés + 30 perc perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg sütnivaló kolbász
  • 1 doboz sör
  • 8 szelet bacon
  • 4 db tojás
  • 240 g sajt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 4 db bagel

Elkészítés:

  1. A kolbászokat szedjük ki a burokból és gyúrjuk össze, majd formáljunk belőlük 4 gombócot.
  2. A sörös (vagy üdítős dobozt) mossuk, szárítsuk meg és picit olajozzuk be az alsó harmadát. Nyomjuk bele a húsgolyók közepébe, hogy a hús egy kis kehelyre hasonló formát öltsön. (Végezzük sütőpapíron a folyamatot, hogy a húst könnyű legyen majd felszedni.)
  3. Kelyhenként 2 szelet bacont tekerjünk az oldalakra, hogy jobban megtartsa majd sülés közben a formáját a hús.
  4. Tegyük hűtőbe pihenni legalább 30 percre.
  5. Közben melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  6. A hűtőből vegyük ki a húsokat és távolítsuk el a dobozt.
  7. Sózzuk, borsozzuk a húst és tegyük fel sülni.
  8. Süssük 5 percig a húst, majd a kehelybe tegyünk egy adag sajtot. Erre üssünk rá egy tojást.
  9. Tegyük vissza sülni a húsokat, de vegyük lejjebb a hőfokot közepes/alacsonyra vagy tegyük a grill hidegebb részére, hogy legyen elég ideje alaposan átsülni.
  10. Süssük ezután legalább 10-15 percig.
  11. Amikor a hús és a tojásfehérje is teljesen megsült, mehet rá még egy kis sajt, amit pirítsunk rá az egészre.
  12. Ekkor vegyük le a húst és a pirított bagellel készítsünk belőle reggeli burgert.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.