Grillezett sertés szelet szezámos káposztával
írta: Peitli Csilla
Egy könnyen és gyorsan elkészíthető vasárnapi ebéd, ami az ízletes salátának köszönhetően, még a legnagyobb kánikulában is frissítő fogás lesz.
Hozzávalók:
- 4 db csontos sertés szelet
 - 60 ml narancslé
 - 2 ek szűz olívaolaj
 - 2 ek rizsecet
 - 2 ek szezámmag
 - 1 ek méz
 - 1 db fejes káposzta
 - 1 marék kilantró
 - 6 g só
 - 2 g bors
 
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
 - A húst sózzuk (a só felével) és borsozzuk, és rögtön tehetjük is fel a grillre.
 - Oldalanként 6 perc alatt süssük készre.
 - Közben egy nagyobb edényben keverjük el a narancslét, az olajat, az ecetet, a szezámmagokat, a mézet és a só másik felét.
 - Ebbe az öntetbe forgassuk bele a vékony csíkokra vágott káposztát és a kilantrót.
 - A frissen sült sertéssel tálaljuk.
 
