Édes-sós sertés szűz
írta: Peitli Csilla
Füstölt sertés szűz édes és sós. házi készítésű fűszerkeverékkel és bbq szósszal.
Hozzávalók:
- 1 db sertés szűz
 - 1 ek barna cukor
 - 1 ek kömény
 - 1,5 kk pirospaprika
 - negyed kk cayenne bors
 - 1,5 kk chili por
 - 60 ml bbq szósz
 
Elkészítés:
- Melegítsük elő a smokert 100-105 fokra.
 - A fűszereket keverjük össze.
 - A húst készítsük elő, vágjuk le róla a felesleges zsiradékot és fűszerezzük be alaposan.
 - Tegyük a húst a smokerbe és süssük 2 és fél órán keresztül. (A sütési idő a sertésszűz méretétől függően nőhet egy kicsit. Ha a hús belső hője elérte a 63 fokot, akkor biztos átsült.)
 - Ekkor kenjük rá a bbq szószt és süssük további 30 percig.
 - Ha elkészült a hús, vegyük le a grillről és felvágás előtt pihentessük 15 percet.
 
