Philly's cheese steak sandvich

írta: Németh Ádám

Faszénen grillezett steak hajszálvékonyra szelve. Sült hagymával és érlelt cheddar sajttal összeforgatva. Mustáros-majonézes mártással hotdog kiflibe töltve.

 

 

 


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 0,3 kg marha hátszín
  • 2 db hotdog kifli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 e mustár
  • 1 dl Étolaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • pár csepp worchester szósz, balzsamecet

Elkészítés:

Philadelphiai steak szendvics, mely az 1930-as években született egy olasz hotdog árus testvérpár bódéjában, a philadelphiai olasz piac közelében. Gyorsan elkészülő, ámde annál ízletesebb és szaftosabb marha étel. Kiváló alternatívája a halálra unt hamburgernek.

  1. A KAMADO-t felfűtjük 230 fokra / hőterelő nincs benne/.
  2. Egy öntöttvas lábost helyezünk a grillrácsra.
  3. A vaslábosban az olajon a félfőre vágott vöröshagymát pirítani kezdjük lezárt grill fedéllel.
  4. Amíg a hagyma pirul a fokhagymát lereszeljük, a vajba keverjük.
  5. A kifliket félbevágjuk és megkenjük a fokhagymás vajjal.
  6. A majonézt a mustárral összekeverjük, a cheddar sajtot lereszeljük.
  7. Ha a vöröshagyma szépen megpirult pár csepp balzsamecetet öntünk rá és félretesszük.
  8. A steak szeletet sózzuk borsozzuk.
  9. Egy darab alma vagy cseresznye füstölőfát dobunk a parázsra
  10. A steak szeletet a rácsra helyezzük, a fedelet lezárjuk és fojtunk a levegő áramlaton, hogy ne égjen el a füstölőfa.
  11. A húst vastagságtól és a kívánt végeredménytől függően 1-3 percig sütjük oldalanként / érdemes min. 21 napig szárazon érlelt húst választanunk a grillezéshez/.
  12. Ha a hús megsült deszkára tesszük pihenni.
  13. Közben a kifliket vajas felükkel lefele megpirítjuk.
  14. A kiflik után visszatesszük a vaslábast a grillrácsra, hogy újra átforrósodjon.
  15. A kifliket megkenjük a mustáros majonézzel.
  16. A forró vaslábast levesszük a tűzről.
  17. A steaket vékony szeletekre vágjuk a lábasba szórjuk a cheddar sajttal és pár csepp Worchester szósszal együtt.
  18. Átforgatjuk, hogy a sajt elolvadjon és egy ragacsos masszát kapjunk.
  19. A kifliket megtöltjük a húsos-hagymás-sajtos csodával.
  20. Összezárjuk,  a grillrácsra helyezzük őket és 1 percig zárt grill fedővel sütjük őket.


Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.