Pácolt marhahús citrusos ízekkel
írta: Peitli Csilla
Fűszeres, fanyar és omlós steak a grillről, amit a brazil churrasco ihletett.
Hozzávalók:
- 1 kg flank steak
 - 2 ek worchester szósz
 - 3 gerezd fokhagyma
 - 2 db lime
 - 2 ek almaecet
 - 1 ek kömény
 - 1 ek chili pehely
 - 1 db hagyma
 - 2 ek olívaolaj
 
Elkészítés:
- Állítsuk össze a pácot. Ehhez keverjük össze a worchester szószt, az apróra vágott fokhagymával és hagymával, a két lime levével, az ecettel, a köménnyel, a chili pehellyel és az olajjal.
 - A flank steaket (hasaalja) vágjuk fel 6-8 kisebb darabba és forgassuk meg a pácban, majd tegyük félre pihenni 1-2 órára.
 - Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
 - A húst kettesével húzzuk nyársra, majd kezdődhet a sütés.
 - Oldalanként 3-4 perc alatt pirítsuk körbe a húst.
 - Mielőtt kiszednénk belőlük a nyársat, pihentessük a húst, fólia alatt 10 percig. Ekkor vegyük ki a nyársat és szeleteljük a húst.
 
