Omlós szegy négy összetevőből

írta: Peitli Csilla

Nem kell különleges fűszereket vagy szószokat beszerezned ehhez a recepthez, mégis finom és omlós lesz a szegy.


Elkészítési idő: 240 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Offset szmóker,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db marhaszegy
  • 70 g só
  • 60 g bors
  • 1 dl majonéz

Elkészítés:

  1. A szegyről vágjuk le felesleges zsiradékot, és ha van, akkor az ezüstös hártyát is távolítsuk el.
  2. Melegítsük elő a smokert 120 fokra és használjuk füstölőfát is, hogy még intenzívebb legyen  füstös íz.
  3. A sót és a borsot keverjük össze.
  4. A húst kenjük le a majonézzel, majd fűszerezzük a sós-borsos keverékkel.
  5. Süssük a húst, amíg szép kérget képez és eléri a 73-75 belső hőfokot. Sülés közben spricceljünk vizet a húsra egyszer-kétszer.
  6. Amikor elérte a megfelelő hőfokot a hús, csomagoljuk be alufóliába, és süssük tovább.
  7. Ha teljesen megpuhult a húst vegyük le és mindenképpen pihentessük felvágás előtt.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.