Malac borda ananászos-rumos pácban

írta: Peitli Csilla

A klasszikus kókusz, ananász, rum hármas ezúttal egy merészen fűszerezett malac bordán köszön vissza. A kamado grillen sütött és füstös ízzel gazdagodott főétel összejövetelekre és ünnepi asztalra is kiváló választás. 


Elkészítési idő: 100 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 kg malac borda
  • 3 ek BBQ csípős szósz
  • 3 ek hagymás száraz pác
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 220 g ananász
  • 2 ek barna cukor
  • 30 g vaj
  • 2 ek sötét rum

Elkészítés:

  1. Nagyobb méretű faszenekkel kezdjük el a Kamado Joe begyújtását, és stabilizáljuk a hőmérsékletet 165-170°C-nál. 
  2. Helyezzük be a relfektort és a rácsot. Az ízesítés kedvéért pedig egy kevés hickory füstölőfát is tegyünk a faszénre.
  3. A bordákat készítsük elő: hártyázzuk le, és a vékonyabb, kilófó részeket vágjuk le, mert azok könnyen megégnek.
  4. Az általunk választott ízekben gazdag, de hagymában mindenképpen erős száraz páccal dörzsöljük be alaposan a húst.
  5. A húsos oldalával lefelé tegyük is a grillre, hogy szépen befüstölődjön és megpiruljon következő 45 percben.
  6. Amíg sül a hús, készítsük el a pácot. Ehhez pépesítsük az ananászt, majd ezt keverjük össze a cukorral, a vajjal és a rummal. Addig dolgozzuk össze a keveréket, amíg egy egységes mázat kapunk. (Picit melegíthetünk is rajta, hogy felolvadjon a cukor, vaj, de ne forraljuk!)
  7. Amikor letelt a füstölődés ideje, vegyük le a húst és kenjük le jó alaposan a rumos-ananászos páccal mindkét oldalát. 
  8. Ezután csomagoljuk be zsírpapírba és süssük további 30 percet, ugyanezen a hőfokon.
  9. Utolsó sütési fázisként, csomagoljuk ki a húst és hagyjuk megkaramellizálódni a pácot rajta 20-30 percen keresztül, hogy ízletes és puha legyen. 
  10. Ha megfelelően puha a hús és szépen megsült a pác, vegyük le és pihentessük egy kicsit felvásás előtt. 
  11. Végül kisebb darabokra vágva, kókusszal vagy újhagymával megszórva kínáljuk burgonyapüré mellé!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.