Pácolt marhahús citrusos ízekkel

írta: Peitli Csilla

Fűszeres, fanyar és omlós steak a grillről, amit a brazil churrasco ihletett.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg flank steak
  • 2 ek worchester szósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db lime
  • 2 ek almaecet
  • 1 ek kömény
  • 1 ek chili pehely
  • 1 db hagyma
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. Állítsuk össze a pácot. Ehhez keverjük össze a worchester szószt, az apróra vágott fokhagymával és hagymával, a két lime levével, az ecettel, a köménnyel, a chili pehellyel és az olajjal.
  2. A flank steaket (hasaalja) vágjuk fel 6-8 kisebb darabba és forgassuk meg a pácban, majd tegyük félre pihenni 1-2 órára.
  3. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  4. A húst kettesével húzzuk nyársra, majd kezdődhet a sütés.
  5. Oldalanként 3-4 perc alatt pirítsuk körbe a húst.
  6. Mielőtt kiszednénk belőlük a nyársat, pihentessük a húst, fólia alatt 10 percig. Ekkor vegyük ki a nyársat és szeleteljük a húst.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.