Olaszos csirkenyárs kenyérrel

írta: Peitli Csilla

Paradicsom, olívaolaj és sok-sok fokhagyma alkotja a csirkepác alapját, amit a pirított kenyér tesz teljes fogássá. Olaszos ízek saját grillről.


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell
  • 2 ek paradicsompüré
  • 60 ml olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 db baguette
  • 1 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. A kockára vágott csirkét sózzuk és borsozzuk.
  2. Ezután jöhet a pác elkészítése. Ehhez a paradicsompörét keverjük össze az olívaolajjal (kivéve 2 evőkanálnyit), a zúzott fokhagymával és az aprított petrezselyemmel.
  3. Egy nagy lábasban keverjük össze a hozzávalókat alaposan, majd adjuk hozzá a csirkét és dolgozzuk össze. A húst mindenhol érje a pác.
  4. Tegyük félre 30 percre és ha fa nyársakat használunk, akkor azokat áztassuk langyos vízbe.
  5. A grillt melegítsük elő magas/közepes hőfokra.
  6. A csirkét ezután húzzuk nyársra felváltva a kockára vágott kenyérrel.
  7. A kenyeret locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk a nyársakat még egy kicsit.
  8. Ezután tegyük fel őket sülni és rendszeres forgatás mellett 10-12 perc alatt grillezzük meg a nyársakat!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.