Grillezett rák édes paprika szósszal

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db kaliforniai paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet kenyér
  • 2 db paradicsom
  • 2 kk füstölt paprika
  • 1 kk chili pehely
  • 8 dkg mandula
  • 1 db citrom
  • 5 ek cherry
  • 7 ek olívaolaj
  • 30 dkg királyrák

Elkészítés:

  1. Az édes paprika szószhoz rakjuk fel a grillre egy tepsieb a paprikákat, és 30-40 perc alatt megsülnek. Hagyjuk kihűlni és húzzuk le a héját.
  2. Eközben egy serpenyőben olívaolajon pirítsunk apróra vágott fokhagymát és kis kockára vágott kenyeret. Rakjuk turmixgépbe, adjunk hozzá felvágott paradicsomot, és a sült, meghámozott paprikát. Turmixoljuk össze, majd adjunk hozzá füstölt paprikát, chili pelyhet, és durvára tört mandulát. Majd öntsük fel egy citrom levével, adjunk hozzá pár kanál cherry-t és olíva olajat. Turmixoljuk össze. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá tetszés szerint olajat és cherry-t. Utóbbival azért vigyázzunk, ne legyen túl sok, mert elnyomhatja az ízeket. A végén sózzuk, borsozzuk és megint turmixoljuk.
  3. A rákot egyszerűen csak forgassuk meg olajban és grill rácson, vagy grill serpenyőben 5-6 perc alatt mindkét oldalát megsütjük.

Extra tippek:

  • Ha nincs grilleződ, akkor tepsiben, sütőben is elkészíthetjük a paprikát.
  • A szószt egyébként bármihez használhatod, hűtőben sokáig eláll, ráadásul az idő múlásával egyre jobban összeérnek az ízei.

 

A paprika sütéséhez használj rozsdamentes wokot.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.