Avokádós, ananászos csirke saláta

írta: Peitli Csilla

Édes, krémes és húsos saláta, amely igazi ízbombaként robbannak a szájban.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 2 ek olívaolaj
  • 180 ml napraforgó olaj
  • 1 db ananász
  • 8 marék bébi spenót
  • 1 db avokádó
  • 120 g feta sajt
  • fél db lilahagyma
  • 60 ml alma ecet
  • 3 ek méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Kenjük le a csirkét az olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk őket.
  3. Az ananászt vágjuk karikákra és a csirkével együtt tegyük fel a grillre sülni.
  4. Oldalanként 5 perc alatt pirítsuk meg őket.
  5. Vegyük le őket a grillről és hagyjuk hűlni 10 percig.
  6. Közben készítsük el a vinaigrette mártást.
  7. Ehhez az olajat, a mézzel az alma ecettel, az apróra vágott fokhagymával és egy csipet sóval, borssal keverjük össze.
  8. A csirkemelleket és az ananászt vágjuk fel 2x2 cm-es kockákra.
  9. Egy nagyobb tálban állítsuk össze a salátát.
  10. Kezdjük a spenóttal, majd adjuk hozzá a vékonyra vágott lila hagymát, a csirkét, az ananászt és végül morzsoljuk rá a feta sajtot.
  11. Locsoljuk meg bőségesen a vinaigrette-tel és tálalhatjuk is.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.