Grillezett édesburgonya citromos mártással

írta: Peitli Csilla

Friss ízek, gyors elkészítés és egészséges hozzávaló. Ezzel a recepttel minden partin és vacsorán sikert aratsz majd.


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg édesburgonya
  • fél db lila hagyma
  • 60 ml citromlé
  • 2 kk citromhéj
  • 3 ek olívaolaj
  • negyed kk só
  • 2 g bors
  • 1 db chili
  • 2 dl görög joghurt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill közepes hőfokra.
  2. A hagymát vágjuk fel apróra és keverjük el a citromlével. Tegyük félre, hogy érjenek az ízek, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
  3. A burgonyákat hámozzuk meg és vágjuk fel vékony, (fél centis) karikákra.
  4. A burgonyát tegyük egy nagyobb tálba és öntsünk rá 2 evőkanál olajat valamint egy kevés sót és borsot. Jól dolgozzuk össze és már mehet is a grillre.
  5. Oldalanként 5 perc alatt pirítsuk meg az édesburgonyát.
  6. Közben a hagymához adjuk hozzá a citromhéjat, a maradék olajat, a kimagozott és apróra vágott chilit. 
  7. A joghurtot tegyük egy kis tálkába a tálalásra szánt tányér közepére. Rendezzük el körülötte a burgonyát, amit locsoljunk meg a hagymás, citromos öntettel.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.