Francia pirítós a grillen készítve

írta: Peitli Csilla

Aromás, édes, ropogós reggeli a grillen készítve, ami gyorsan megvan és a gyerekek is odalesznek érte.


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 200 ml tej
  • 12 szelet kenyér
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk vanília kivonat
  • 1 csipet só
  • a sütéshez vaj
  • ízlés szerint barack lekvár
  • ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő 180 °C-ra és tegyünk fel egy öntöttvas serpenyőt is melegedni.
  2. Közben üssük fel a tojásokat és keverjük el őket a tejjel, vanília kivonattal, fahéjjal és a sóval.
  3. Amikor serpenyő már meleg a grillen, akkor tegyünk bele egy kevés vajat olvadni.
  4. A kenyereket mártsuk bele a tojásos keverékbe és süssük meg a forró serpenyőben.
  5. Mindkét oldalukat süssük aranybarnára a kenyereknek.
  6. Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
  7. Az elkészült pirítósokat szórjuk meg porcukorral és lekvárral (esetleg plusz vajjal) kínáljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.