Fokhagymás csirkenyárs brokkolival

írta: Peitli Csilla

A grillezett fokhagyma önmagában is kész csemege, de csirkével és brokklival egy önálló fogást kitesz.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 1 fej fokhagyma
  • 1,5 marék brokkoli
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 120 ml teriyaki szósz

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A csirkéket kockázzuk fel, a fokhagymát pedig szedjük gerezdjeire és pucoljuk meg. (De ne aprítsuk, egészben használjuk majd őket.
  3. A brokkolit szedjük rózsáira.
  4. Húzzuk nyársra az alapanyagokat felváltva. Egy nyársra két fokhagyma gerezd kerüljön, hogy ne legyen túl uralkodó az íze.
  5. Sózzuk meg a nyársakat és kenjük le őket a teriyaki (esetleg kobe) szósszal.
  6. Mehetnek is fel a grillre 5-6 percre az egyik, majd ugyanennyi időre a másik oldalon. (Ha még kell nekik egy kis sülés, akkor tegyük át őket 5 percre a grill hidegebb részére, hogy átsüljön, de ne égjen meg a hús.)
  7. Amikor levettük a nyársakat grillről, borsozzuk meg őket bőségesen és azonnal tálalhatjuk is.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.