Almaecetes grillezett csirke

írta: Peitli Csilla

A hétvégi grillezés során elkészítheted az egész heti ebédedet, amit magaddal vihetsz a munkahelyedre. Ez a csirke recept eltartható és finom.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 80 ml olívaolaj
  • 3 ek citromlé
  • 2 ek almaecet
  • 1 kk friss rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A csirke kivételével mindent tegyél aprítóba és dolgozd össze őket egynemű páccá.
  3. Pácolt be a csirkét, amíg a grill melegszik.
  4. Tedd fel a csirkéket a grillre és süsd őket oldalanként 5-8 percig.
  5. Felvágás előtt hagyd pihenni 5 percig a húst, majd azonnal tálalhatod, vagy tedd jól záródó tárolóba felhasználásig.

+ Mell helyett használhatsz más csirkerészeket is, de azoknak (különösen, ha a csont is bent marad) több sütési időre lesz szükségük.

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.