Grillezett zöldségekből savanyúság

írta: Peitli Csilla

Bármilyen keményebb zöldségből elkészíthető ez az izgalmas savanyúság!


Elkészítési idő: pihentetés + 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 600 ml almaecet
  • 100 g cukor
  • 1 kk só
  • 1 kk koriander mag
  • 2 db babérlevél
  • 1 kk szemes fekete bors
  • 1 kg zöldség
  • 1 ek mustármag
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. Készítsük el a páclevet. Ehhez tegyük az ecetet, a sót, a cukrot, a mustármagot, a koriander magot, a borsot és a babérlevelet egy lábasba és kezdjük el melegíteni.
  2. Amikor a cukor felolvadt vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a szeletekre vágott fokhagymát, majd tegyük félre hűlni.
  3. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  4. A zöldségeket készítsük elő. Használjunk kemény, grillezés után sem szétesős zöldségeket, mint a brokkoli vagy a karfiol, amiket szedjünk rózsáira. Jöhet a répa, a retek, a hagyma, a spárga és az okra vagy akár a sárgadinnye, ha valami különlegesebbre vágysz. Ezeket mérettől függően akár egyben vagy nagyobb falatokra, hasábokra vágva is használhatjuk.
  5. A zöldségeket tegyük fel a grillre a rácsra (vagy a kisebb darabokat kosárba) közvetlenül a tűz fölé és pirítsuk őket 5-15 percig mérettől függően. A lényeg, hogy a külsejük legyen szép sült, de még ne puhuljanak meg teljesen.
  6. A zöldségeket tegyük zárható üvegedényekbe, majd öntsük rájuk a páclevet, hogy ellepje őket.
  7. Hagyjuk pácolódni 3 órát a tálalás előtt. Ha nem akarjuk azonnal fogyasztani, akkor a megpuhult zöldségeket vegyük ki a pácból és jól záródó tárolóban eltarthatjuk a hűtőben pár napig.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.