Fokhagymás és zöldfűszeres krumpli chips

írta: Peitli Csilla

Grillen készített chips remek parti rágcsálnivaló vagy köret húsok mellé.


Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db burgonya
  • 2 db édesburgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 ek friss petrezselyem
  • 1 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra.
  2. A krumplikat vágjuk vékony szeletekre.
  3. Sós vízben vagy mikróban főzzük elő a krumplikat félpuhára.
  4. Hagyjuk őket kihűlni, majd 1 evőkanálnyi olajjal kenjük le őket és sózzuk, borsozzuk őket.
  5. Mehetnek fel a grillre oldalanként 2-3 percre, hogy teljesen megpuhuljanak és szépen megpiruljanak.
  6. Közben a maradék olajat keverjük ki a zúzott fokhagymával és az aprított petrezselyemmel.
  7. Amikor a krumplik elkészültek tegyük őket egy nagy tálba és öntsük rájuk az ízesített olajat.
  8. Forgassuk össze az egészet és tálalás előtt még ízlés szerint sózhatjuk egy kicsit.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.