Zöldfűszerekkel töltött hal

írta: Peitli Csilla

Egyszerű, de mégis ízletes hal, ami a grillen  fél óra alatt elkészül. Ideális gyors és könnyű vacsorákhoz.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db hal
  • 1 db citrom
  • 1 marék fűszernövény
  • 0,5 db hagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 gerezd Zúzott fokhagyma
  • 10 g vaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill magas hőfokra.
  2. Amíg melegszik, tisztítsuk meg a halat és enyhén fűszerezzük meg sóval és frissen őrölt fekete borssal.
  3. A belsőségtől megszabadított halat töltsük meg két darab citrommal, a fűszerekkel, a hagymával, a fokhagymával, a paradicsommal és a vajjal.
  4. Kívülről olajozzuk le kicsit a halat és már mehet is a hal grillrácsba.
  5. Ha fent van a hal a grillen vegyük lejjebb a hőfokot közepes szintre (vagy akár picit lejjebb is) és hagyjuk sülni a finomságot.
  6. 8 perc után egyszer fordítsuk meg a töltött halat, majd jöhet még ugyanennyi a másik oldalnak is. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy elég a 8 perc, figyeljük a halat. Amikor opálossá válik a bőre és elkezd száradni, akkor jó lesz.

Extra tippek: 

  • A hal sütési idejének kiszámítása egyébként nagyon egyszerű, csak a „hüvelykujj-szabályt” kell követni. Ez azt jelenti, hogy a hal vastagságának minden 2,5 centimétere, 10 perccel növeli a sütési időt.
  • Az oregánó magyar neve szurokfű. Gyógynövényboltokban ezen a néven érdemes keresni.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.