Tri-tip steak kávés fűszerezéssel

írta: Kamado Joe Magyarország

Intenzív marha íz kávés beütéssel, ami igazán különlegessé teszi ezt a tri-tip steaket.


Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db tri-tip steak
  • 3 ek kávés bourbon
  • 2 ek kávés steak fűszerkeverék
  • 2 kk só
  • 2 ek marha faggyú zsír

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 220°C-ra, és készítsük elő indirekt sütésre.
  2. A tri-tip (vagy más néven Californian Cut) húsunkat fűszerezzük be a sóval és a BBQ fűszerkeverékkel mindkét oldalon.
  3. A húst tegyük egy öntöttvas serpenyőbe, halmozzuk rá a zsírt és tegyük fel a forró grillre.
  4. Süssük 1 órát zárt tető alatt, félidőnél megfordítva.
  5. Amikor lejárt az idő, vegyük le a serpenyőt a grillről, de még nem végeztünk.
  6. Egy éles késsel irdaljuk be a steak tetejét és locsoljuk meg a bourbonnel.
  7. Ezt követően tegyük vissza a grillre 15 percre.
  8. Ha ez az idő is eltelt, akkor még végleg vegyük le a húst a grillről és pihentessük 10 percig mielőtt felvágnánk!
  9. Kisebb falatokra vágva kínáljuk sült zöldségekkel és krumpli pürével!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.