Narancsos kacsa

írta: Broil King Magyarország

Gyorsan elkészül ez az ünnepi asztalra illő fogás, ami édes, fanyar és nagyon omlós!


Elkészítési idő: pihentetés + 140 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Pellet szmóker,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db kacsa
  • ízlés szerint só
  • 500 g hagyma, zeller, répa
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 2 ek liszt
  • 1 l szárnyas alaplé
  • 3 db narancs
  • fél db citrom
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 100 g vaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a pellet grillt 150°C-ra.
  2. A kacsát bontsuk szét és sózzuk be alaposan. Tegyük félre pihenni 30 percre.
  3. Közben készítsük el a spanyol szószt. Ehhez a tetszőleges formában összeválogatott zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk kockára.
  4. Az olajon pirítsuk meg a zöldségeket, majd szórjuk meg a liszttel és barnítsuk meg egy kicsit.
  5. Ekkor adjuk hozzá az alaplét és redukáljuk vissza a szószt a harmadára.
  6. Vegyük ki a zöldségeket a szószból, nehogy túl édessé tegyék.
  7. Amikor a kacsa már eleget pihent, tegyük fel a grillre és füstöljük 2 órán keresztül, vagy amíg eléri belül a 75°C-ot.
  8. Amíg sül a kacsa a spanyol szószhoz adjuk a narancsok levét és egy narancs héját, majd redukáljuk a felére.
  9. Amikor ezzel is kész vagyunk, adjuk hozzá a vajat, a fél citrom levét, a kakukkfű felét és a sót.
  10. Ezzel a narancsos szósszal leöntve és kakukkfűvel megszórva kínáljuk a kacsát!

+ 1 tipp: A szószok és mártások elkészítéséhez használd a pácoló szettet, amihez még egy szilikon ecset is jár, hogy könnyen felvihesd a szószokat a húsra, zöldségre.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.