Pulled Pork Kamado Joe kerámia grillen

írta: Billege Andras

Egy ikonikus BBQ étel, ami most a foci eb kapcsán nagyon aktuális, hiszen egy jó meccs közben kifejezetten élvezetes falatozni a puha, omlós és szaftos húst tortillába tekerve egy kis salátával.


Elkészítési idő: 480 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 3 kg Sertés tarja
  • 0,5 dl olaj
  • 80 g Suncity sertés rub
  • 60 g JD's SPG rub
  • 1,5 dl South Smoke BBQ szósz
  • 100 g saláta mix
  • 8 db tortilla

Elkészítés:

 

A kamado Joe grillt 2-3 füstölőfa csonkkal a deflektorkövekkel együtt felfűtöm 130 fokra. Közben a tarját az olajjal átkenem és a 2 féle rubbal egyenletesen fűszerezem. Az olajra csak azért van szükségünk, hogy a rub megfelelően tapadjon a húsra. Nem masszírozom, csak rányomkodom a húsra.

Amikor a grill stabilan tartja, a hőfokot berakom a rácsra a húst és innen veszi kezdetét a hosszú sütés. Az első 3 órában ki sem nyitom a grillt, ezután kezdem csak figyelni és nagyjából óránként lepermetezem egy kis vízzel (erre a legalkalmasabb eszköz egy virág spriccelő).

A húst addig sütöm, amíg a felületén a fűszerből, egy szilárd fűszerkéreg alakul ki. A húst megemelve ez a kéreg szépen repedezni kezd. Ez az állapotot általában olyan 80 fokos maghőmérséklet körül éri el a hús. Ekkor csomagolom hentespapírba, esetleg grillfóliába és addig sütöm, amíg a beleszúrt maghőmérő ellenállás nélkül könnyedén belemegy (mintha szoba hőmérsékletű vajba szúrnám).

Ezután thermoboxban pihentetem 1-1.5 órát, majd kicsomagolom, és a húst széttépem. Salátával együtt egy kis BBQ szósszal tortillába töltöm

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.