Mediterrán paradicsomos húsgolyók Broil King Imperial gázgrillben

írta: Billege Andras

Szinte nincsen olyan ország, aki ne rendelkezne valamilyen húsgolyó recepttel. Ezek gyakran hasonlítanak egymásra, mégis minden nemzet vagy régió hozzá adja a saját jellegzetes alapanyagait, amitől egy egészen más karakterű ételt kapunk.


Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 10 ág friss kakukkfű
  • ízlés szerint só
  • 1 teáskanál fokhagyma por
  • 1 dl fehérbor
  • 2 db narancs - leve, héja
  • 1 db citrom - leve, héja
  • 500 ml passzírozott paradicsom
  • 10 dkg zöldborsó

Elkészítés:

1. A húsgolyókhoz, a sertéshúst összedolgozzuk a tojással, zsemlemorzsával, sóval, 5 ág kakukkfűvel és a fokhagyma granulátummal, majd 1 órára hűtőbe tesszük.

2. Közben a grillt 180 fokra előmelegítjük egy edénnyel.

3. Amikor az 1 óra letelt, az edénybe öntjük az olajat és gyorsan körbepirítjuk a húsgolyókat.

4. Amikor minden oldaluk megpirult, hozzá adjuk a bort, a passzírozott paradicsomot, a narancsok és a citrom reszelt héját és a levét. A mártást sóval és kakukkfűvel ízesítjük.

5. 40 perc után, hozzá adjuk a zöldborsót majd további 10 percig sütjük a grillben. Amennyiben nem elég sűrű a mártás, vízben feloldott étkezési keményítővel sűríthetjük. Ebben az esetben még néhány percig hagyjuk a grillben az edényt. A grillből kivéve, forrón tálaljuk!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.